Dziś ocenię tortillę z Jasielskiego lokalu Grzymała.
Gdy byłem jeszcze w liceum, tortilla podawana w tym lokalu była moją ulubioną, ze względu na bardzo dobry smak i sposób podania. Czy coś się zmieniło? Postaram się to opisać poniżej.
Smak/Składniki
Tortilla u Grzymały jako jedna z nielicznych (lub jako jedyna) w okolicy podawana jest z mięsem wołowym. Ponadto w placek zawinięte są również bardzo smaczne warzywa, a całość zmieszana jest z bardzo dobrym, dość gęstym sosem. Trzeba przyznać, że pyszne mięso świetnie zgrywa się z resztą składników dając naprawdę odmienny smak do kebabów serwowanych w innych lokalach. W sumie ciężko stwierdzić, że coś w tym kebabie jest niedobre... Co mnie jeszcze bardziej zaskoczyło to fakt, iż czerwona kapusta w kebabie jest bardzo smaczna i pasuje do reszty! Sos łagodny jest gęsty niczym majonez dzięki czemu nie spływa na sam dół i rozprowadzony jest równomiernie po całej długości tortilli.
To co zrobiło na mnie jednak największe wrażenie, to sam sposób podania! Całość zawinięta jest bardzo szczelnie, sos nie wylewa się ze wszystkich stron, składniki nie wysypują przy każdym ściśnięciu, co w rezultacie dało niesamowity efekt braku końcówki ciężkiej do zjedzienia! (chodzi o: przemoczone ciasto, pomieszane z nadmiarem sosu na spodzie sreberka).
Lokal/Obsługa (poza oceną)
Lokal u Grzymały posiada ładny wystrój, oraz wygodne meble! Obsługę też oceniam na plus, gdyż zawsze była dla mnie uprzejma.
Cena/Jakość
Za dużą Tortillę zapłaciłem 9zł. Czy faktycznie była duża? No powiedziałbym że średnia. Czy więc warto zjeść w tym lokalu Tortillę? Moim zdaniem jak najbardziej. Cena nie jest za wysoka, a smak jest naprawdę świetny!
P.S Nie polecam kebaba na talerzu mimo tego, że także serwowany jest np z mięsem wołowym. Plastry do kebaba nie sprawdzają się gdy trzeba jeść je za pomocą noża i widelca.
Ocena
8.0/10

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz