Pizzeria Czardasz w Osieku Jasielskim to lokal, który otworzony został stosunkowo niedawno w miejscu dawnej pizzeri "Magura". Dziś ocenimy kebab w cieście z tej pizzeri!
Smak/Składniki
Długo zastanawiałem się jak ocenić smak kebaba, gdyż z jednej strony początek wydawał mi się mocnym 6.5/10, natomiast im dalej w las tym mniejszym entuzjazmem go darzyłem. Mięso drobiowe w kebabie smakuje trochę "dziwnie", jak gdyby nie było to mięso stricte do tego dania przeznaczone. Ponadto, poza samym mięsem znalazłem w kebabie pieczoną skórę z kurczaka (jak np: w udkach drobiowych). Trochę inaczej przedstawiała się sprawa warzyw, które wydawały się świeże, a co ważniejsze były dość smaczne. Do tego dochodzi jeszcze gruby naleśnik, który jednak trochę dziwnie komponuje się z całością. Do tego dochodzi sos który w smaku był trochę zbyt nijaki.
Niestety zawiodłem się na sposobie podania go.. Kebab po odpakowaniu okazał się lekko pęknięty, a do tego przeładowany sosem przez co ciężko było go jeść bez ubrudzenia się po łokcie. Inną kwestią, która mocno mi przeszkadzała był rozmiar składników. Zarówno warzywa jak i mięso były w dość masywnych kawałkach, co też nie pomagało w konsumowaniu.
Lokal/Obsługa (poza oceną)
Lokal Pizzeri Czardasz jest naprawdę obszerny i posiada ładny wystrój. Ponadto obsługa jest naprawdę bardzo uprzejma.
Cena/Jakość
Za normalny kebab w cieście zapłaciłem 10zł, był on naprawdę sporych rozmiarów! Co mnie zadziwiło jeszcze bardziej to fakt, iż "kebabik" kosztujący tylko 5zł był rozmiarów niektórych dużych kebabów podawanych w innych lokalach.
Czy warto więc kupić kebab w tym Osieckim barze? Jeśli mamy ochotę najeść się do syta, a nie przeszkadza nam dość specyficzny smak i duże kawałki składników to jak najbardziej tak!
Ocena
5.5/10
.
P.S Za niedługo dostępna będzie także recenzja pizzy z tego lokalu, która po pierwszych testach wypada dużo bardziej korzystnie!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz